Är det värt det?

Här kommer ett lite annorlunda inlägg på nyårsafton. Många bloggar säkert om hur bra det nya året ska bli och vad de ska ändra på till 2018. Det här inlägget handlar egentligen om samma sak, men med en lite annan vinkling. 

Nyårslöfte? Nej, jag vill inte kalla det så. Jag tänker mer att det är en början på ett fortsatt liv för min del. Jag håller nämligen på att ta livet av mig själv. 

Visste ni att diabetes är en allvarlig sjukdom? Om man inte sköter sin diabetes kommer man få lida för det senare i livet och då är det redan för sent. 

Det är inte så att man faller död ner direkt om man tar en godisbit. Det är mycket lömskare än så

En sak som kan hända är att fötterna "ruttnar". Man får stora sår som breder ut sig mer och mer för att tillslut ha förstört hela fötterna så man blir rullstolsburen resten av livet. Är det värt det? Missköter jag min diabetes nu, är det där jag kommer hamna tillslut. 

(null)


Man kan även bli blind. Vill jag verkligen det? Vill jag bli av med mitt körkort? Vill jag inte kunna se mina barnbarn, när de kommer? Vill jag inte kunna ta hand om mig själv och göra vad jag vill? Vill jag inte se världen innan jag dör?

(null)

(null)


Leva "frisk" länge, eller missköta mig och ruttna bort... Undra vilket man vill?

Jag har inte ett NYÅRSLÖFTE, jag har ett LIVSLÖFTE - fördjupa mig i vad det innebär att ha diabetes och leva efter det. 

Vet ni förresten hur man gör om en diabetiker hamnar i koma? Det är ett allvarligt tillstånd för en diabetiker och kan leda till döden direkt. Är man inte insatt kanske man tror att det är insulin man ska ge. GÖR INTE DET! Då dödar ni garanterat diabetikern. Det är SOCKER man behöver om man börjar försvinna bort! De flesta diabetiker har dextrosol på sig. Har man inte det går vad som helst med socker bra. Det är bra att veta för alla. 

Det här inlägget kanske blev tråkigt, men ack så viktigt! Det kommer bli fler inlägg om mina sjukdomar. Jag är duktig på att förtränga dem och det är riktigt, riktigt farligt. 

Visst ja - GOTT NYTT ÅR!!!

(null)


PUSS OCH KRAM
2018 Lottie Lundell blind diabetes fötter insulin lovar lära mig om diabetes löfte nyår nyårslöfte
2 kommentarer

När bollarna tar slut...

Den årliga mellandagsrean är avklarad för vår del. Nått spring ut och in i en massa butiker för att hitta de finaste varorna för det lägsta priset, och samtidigt slåss med alla andra som är ute efter samma vara, slapp vi dock. 

Vår shoppingrunda var mycket lugnare än så. Vi började med lunch på ett ställe som jag verkligen vill rekommendera för er som brukar äta ute i Linköping. Det är en restaurang som serverar asiatisk buffé och sushi. Den ligger i Tornby strax efter "prision Irland" och "Leos bus". Det var mycket godare än chilli’s, som vi brukar åka till!

(null)

Efter maten åkte vi till "Media Markt", så sönerna fick köpa lite roligt för sina presentkort. Mormor ville ha en viss sorts pennor, så vi drog till "Rusta", men där fanns de inte. På "ÖB" hittade hon rätt pennor, så var hon också nöjd. Jag köpte lite hundgodis, ett koppel och lite annat smått o gott och jag blev nöjd, jag också. 

Är man i en annan stad måste man ju självklart spela lite pokemon, så det gjorde jag. Jag saknar alla pokestop i Norrköping, för när de röda bollarna tar slut funkar inte Pogo plus. Skratta ni, men för en inbiten pokemonspelare, som jag, går världen under om bollarna tar slut! 😭😂

(null)

Nu är det ryggläge i soffan och resten av dagen och kvällen blir lugn. 

Har ni varit ute på rean?

PUSS O KRAM

Lottie Lundell Pogo plus buffé familj familjen Lundell media markt mellandagsrea pokemon rea rusta sushi wok ÖB
0 kommentarer

Familjens julafton

Nu har äntligen julafton varit, och den var faktiskt riktigt mysig!

Tiden innan jul innebär ångest och stress för mig. En inre stress som leder till ångest. 

När julafton väl kommer blir den alltid lika mysig. Hela familjen är samlad och ingen av oss stressar oss genom middagen för att det väntar jobb eller andra aktiviteter. På julafton är alla lugna och harmoniska och det är så mycket värt!

(null)

Som ni säkert vet innebär julen ångest även för Jocke. Jag hoppas att ångesten har dämpats lite, då han har blivit en viktig del av vår familj. Om inte Jocke var med skulle något fattas och det gäller inte bara julen, utan alla familjemiddagar. 

Just det, det var två som inte kunde hålla sams och det var Ängel och Daphne. Det är jättekonstigt, då båda har bott hos mormor i ett par år! Så fort Ängel kom flög hon på Daphne och det var omöjligt att ens ha dem i samma rum. Som tur är är det stort hos mormor, så vi kunde sära på dem så de höll sig lugna. Innan Jocke och Jonna kom var vi oroliga att Batman och Affe skulle slåss, men de skötte sig exemplariskt. 

En sak som händer varje jul är att min bror vill se något program och Jonna vill se "Kan du vissla Johanna". De brukar bråka om vilket program vi ska se och Jonna vinner alltid. Det är dock ingen som ser programmet. Jo förresten - det finns vissa favoritpartier i filmen som alla vill se. Vi kan de citaten utantill, så just de bitarna väntar alla på. 

Vi ser även "Karl-Bertils jul". Den har visats i 43 år i rad. Rätt kul, tycker jag! Förra året satt Jocke och kommenterade allt i hela filmen. T.ex varför det var en rosa hund med. Han tyckte filmen var väldigt overklig. 😂

Vi hade julklappsutdelning också. Enligt traditionen var Jonna tomte. Jag är grymt nöjd över mina paket, jag fick bl.a toapapper och det blev jag överlycklig över. Det lilla jag har kvar hemma räcker inte om jag får maginfluensa igen. Jag fick även andra paket som jag blev glad över! 

(null)

Idag är det juldagen och vi kan slappna av. Äntligen är julen över och alla pustar ut. Phu, vad skönt!

Vad jag ska köpa för mina julklappspengar? Det kommer jag skriva ett inlägg då jag har köpt och gjort iordning saken. Jag längtar till den står hemma hos mig och förgyller mina dagar!

God fortsättning på er allihop!

PUSS O KRAM

PS. Bilderna har jag snott av Jocke och Jonna. Jag tog massor av bilder, men med kameran. Jag har ingen dator att föra över dem till, och tog inte en enda bild med min mobil. 
Affe Batman Daphne Joakim Lundell Jocke och Jonna Jul Lottie Lundell efter jul familjen Lundell julafton julklappar kan du vissla Johanna karlbertils jul Ängel
0 kommentarer