Bella Casa voljär

Hallå mina vänner! Jag har fått frågan om vad jag tyckte om voljären jag beställde från zooplus, så jag tänkte göra en liten utvärdering nu när jag har fått ihop den och fåglarna har flyttat in. 

Den första buren jag fick var ju trasig överallt och gick inte att få ihop alls. Det finns ett inlägg om det längre ner i bloggen. Efter mycket om och men (med dålig service och bemötande från zooplus) skickade de en ny bur till mig. 

Affe övervakade bygget, såklart. 

(null)

När paketet kom var emballaget ännu mer skadat än det första, så jag vågade inte ens öppna paketet. Jag var rädd för att den nya buren skulle vara lika trasig som den gamla. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter ett par dagar öppnade jag det och det första jag fick se var att det fattades lite flisor här och där. 

(null)

(null)

Efter det såg jag att en av delarna som skulle bli själva underdelen, med ben, var trasig. 

(null)

Jag hade redan satt ihop underdelen till bur 1 och den var ganska hel, så jag gjorde det lätt för mig och tog den. 

Det gick ganska bra att få ihop resten av buren. De förskruvade skruvarna släppte lite och åkte ut, men det var inga problem att peta dit dem igen. 

Hela buren är nu ihopsatt och det enda problem jag har nu är att få dit själva buren på underredet. Jag tänker att jag kan be Jonna om hjälp med det nästa gång hon kommer hit. 

(null)

Nu har fåglarna flyttat in och hunnit bo in sig lite. Vad tycker jag om buren nu då?

Först såg jag bara det dåliga med den. Taket är ett helt trätak och det sluttar. Jag hade velat ha ett gallertak, där jag kan hänga roliga leksaker. Ett plant gallertak hade även varit ett bra landningsställe när de är ute och flyger. Det hade gått bättre att ge dem frukt, bär, grönsaker och örter på en tallrik ovanpå buren. Visst går det att mata dem på taket nu också, men det är ju lättare med ett galler eftersom skräpet från maten åker ner på botten och följer med i soporna när buren rengörs. Nu kommer det bli väldigt skräpigt på taket och måste rengöras dagligen. Buren är hög så det är svårt att se och komma åt att torka ordentligt. 

Luckan fram på buren är megastor. Det har både fördelar och nackdelar. 

👍 + Man kommer åt allt i buren utan problem. 
👎 - Det är lite svårmöblerat eftersom det inte går att sätta pinnar som sitter från framsida till baksida. 
👎 - Det är lätt att fåglarna flyger ut på eget bevåg, när du pysslar i buren, eftersom det blir så stort öppet område när luckan är öppen. 
👎 - Det går inte att ha en uv-lampa som lyser ovanifrån. 

Jag har löst möbleringen så att jag har satt "halva pinnar" som bara sitter fast på en sida. En av pinnarna sitter på insidan av luckan. På så sätt går det att möblera ganska bra ändå. Den pinnen utnyttjas även som sittpinne utanför buren när luckan är öppen. Helt ok tycker både fåglarna och jag. Jag tror att möbleringen blir bättre när jag har tagit in riktiga grenar. 

På ena kortsidan finns två små luckor. De är bra till t.ex badkar och holk. 

På den andra kortsidan är det två stora matskålar. De sitter på en snurrbar bräda så det går att snurra ut skålarna från buren utan att öppna den. Den funktionen är toppen, då det är lätt att plocka ut och diska skålarna och fylla på med nya godsaker. Det går även att ha dem utåt så fåglarna kan "äta ute". Skålarna är i största laget för mina två undulater. De sitter nämligen i skålen när de äter. Jag fyller inte på så mycket frön eftersom det annars blir ett lager med skal ovanpå fröna. 

Mitt omdöme är alltså att det är en ok bur, om man hittar egna lösningar på det negativa. 

Jag ger buren 3/5 stjärnor. Hanteringen och servicen från Zooplus får 1,5/5. 

Vill ni köpa en bur som är problemfri - välj en annan. Vem vet, Zooplus kanske också blir problemfritt om buren är hel från början. 😉

Den passar iaf bra till min inredning. Ser mer ut som en möbel än en bur. 👍

(null)

Bella Casa Lottie lundel blogg bra och dåligt fågelbur fåglar omdöme resension undulatbur undulater voljär zooplus
2 kommentarer

Here we go again

Kommer ni ihåg fågelburen jag beställde från Zooplus? Klart ni gör om ni följer bloggen. 

Buren som kom var ju trasig på flera ställen och omöjlig att sätta ihop. När jag hörde av mig till företaget, blev det en massa strul och (vad jag tycker) otrevligt bemötande. Tillslut skickade de iaf en ny bur. ( Den gamla trasiga kräver de att jag skickar tillbaka.)

I förrgår kom buren - med ännu trasigare emballage än den första. Jag har inte vågat öppna den än, för jag är livrädd att den också ska vara trasig så jag behöver gå ännu en rond mot Zooplus. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag måste ju öppna den snart, för jag kan ju inte vänta en månad och sen komma och säga att den var trasig när den kom. Det skulle de aldrig tro på, även om det var sant. 

Innan jag avslutar dagens blogg vill jag tacka er för att ni följer bloggen. Den går bättre än jag kunde drömma om och det är ju er förtjänst! TACK! Ni är bäst! ❤️

PUSS O KRAM
Bella casa fågelbur fågelvoljär trasig undulat undulatbur voljär zooplus
1 kommentar

Återanvänd dina grönsaker

Det låter konstigt, men det sägs att det ska funka. 

Jag kommer inte ihåg vilken sida jag läste det, men det var säkert på en fågelsida jag hittade länken. Som nybörjare tror man det kanske inte, men våra små fågelvänner kan (och ska) äta saker vi (eller jag) inte visste att man kunde ge dem. 

Tipset är jättebra för den som vill pyssla om sina grönsaker och få dem att återväxa. (Haha, den meningen lät helt sjuk.)

Jo iaf, jag tänkte att jag skulle försöka mig på det och se hur det går. Jag börjar med att prova med purjolök. Det enda jag har gjort är att skära av sista biten av den och satt den i vatten. Jag byter vattnet varje dag så det inte blir slemmigt och äckligt. 

Den här purjon har stått med fötterna i vatten i tre dagar. Lite har ju redan hänt med den och det ska bli kul att se om det funkar. 

(null)

Det finns många andra grönsaker som går att återanvända och jag kommer prova på fler efter hand. 

Självklart är det inte bara fåglar som kan äta detta - det passar bra även för oss. 👍🏻

Bra tips va?

PUSS O KRAM

Lottie Lundell fågel grönsaker till undulater purjolök tips undulat vad äter undulater återanvänd grönsaker återväxt
0 kommentarer