Jag ska bli mormor!!

Igår hände något som aldrig hänt förut. Jonna ringde och ville att jag skulle komma och jag sa nej. Sen sa jag ja. Sen nej igen. Jag ville så gärna, men hela kroppen och huvet skrek NEJ! I två dagar har jag varit helt borta och inte kunnat hålla mig vaken alls. 

Jag somnade om och vaknade av att det ringde på dörren. Utanför stod Jonna med en pizza och ett paket och Jocke med kameran i högsta hugg. Jag förstod att det var nått på g, för Jocke är sällan med. Han brukar vara hemma och jobba. Dock så är de överraskningarnas kung och drottning, så det hade kunnat handla om vad som helst. 

(null)     

När de kom in ville de stå i köket för där är bäst ljus. Jag fick paketet och började öppna det. När jag öppnat så mycket att jag kunde smygtitta in, såg jag att det var tyg med små nallar på och ett graviditetstest. What?? Är det sant?? Hur vet ni det?? De stod bara och myste och nickade. Jag tänkte att det MÅSTE ju vara sant, de kan ju inte komma hit och pranka mig om det. Jag skulle aldrig förlåta dem!

Dagen innan hade en Facebookvän till mig lagt ut ett sånt där test "vad kommer hända dig under 2018". Jag brukar aldrig göra de där testen, men då gjorde jag det. Mitt svar blev: I november kommer du möta en pojkbäbis. 

Det tog mig några timmar att fatta att jag verkligen ska bli mormor! Jag kommer vara såå jobbig fram till november! 

"Jonna bär inget som är tungt!", "Ät inte rå lax.",  "Ät ingen insjöfisk!", "Kör inte slut på dig!", "VILA!!!"

Det är bra att de fick veta det innan flytten, för känner jag Jonna rätt så tror hon att hon är hulken, som kan bära alla tunga saker själv. 

Jag är så himla glad! Nu faller allt på plats för dem - nytt hus, barn och nya möjligheter! Jag tror att jag kommer få vara barnvakt ofta. Det hoppas jag iaf på! ❤️❤️❤️

PUSS O KRAM
Joakim Lundell Jocke och Jonna Jonna Lundell Lottie Lundell besked blogg familjen Lundell gravida jonnas mamma positivt väntar barn överraskning
13 kommentarer

Kom o köp!

I morse vaknade jag vid 5 tiden och kunde inte somna om. Hjärnan går fortfarande i 200 och kroppen hänger inte riktigt med. Jag tänkte på de goda vegetariska köttbullarna jag gjorde igår, så jag gick upp och värmde några av dem och gjorde potatismos till. Perfekt frulle kl 5 på morgonen. 😜


Det är sjukt vilken energi jag plötsligt fått. Jag vill göra allt på en gång! Kroppen säger dock ifrån. Man kan inte få allt...

För ett par år sedan stod Jonna och jag på en loppis. Vi hade köpt in såå mycket grejer och det finns kartongvis med saker kvar här. De står bara och tar upp plats, så nu håller jag på att sälja av med det jag kan. Det åker ut lite annan skit som jag rensar ut också. Nu jäklar ska det fixas om här hemma! 

Vad ska jag t.ex med alla spetsar till? Jag har massor spetsar i olika färger. De gör mer nytta hos någon som syr och pysslar. Det är svindyrt med spets på metervara i butiker! Det är ca 5m i varje.


Något annat jag har mycket av är nagelgrejer. Förutom min egen uv-lampa har jag två helt nya som bara ligger här och tar plats. 


För att inte prata om alla andra nagelgrejer som ligger här, helt oanvända. Smycken har jag också mängder av. Även de är oanvända. 

Hm... Jag kanske borde göra ett inlägg med saker jag ska sälja? Många saker går ju att skicka. Jo, jag ska nog göra det. Är du sugen på att se vad jag har att sälja är du välkommen tillbaka till bloggen senare.

PUSS O KRAM

energi försäljning jonna lundell loppis lottie lundell nagelgrejer rensa ut saker smycken säljes uv-lampor
0 kommentarer

Same, same - but different!

Jag blev lite full i skratt när jag skulle bestämma vad jag skulle äta igår. Jag insåg att jag håller på att bli vegetarian utan att ens tänka på det. 

Tacolördag, i min ensamhet, kändes som en bra idé. Jag kollade över vad jag beställt för mat från "handla24" och såg att det enda i köttväg var två paket bacon, resten av hela lasset med råvaror var vegetariskt. Då menar jag inte bara frukt och grönt, utan hela registret med protein och allt. 

I frysen hade jag en uppsjö av olika färser och annat gott. Soja, quorn, tofu - you name it! När jag satt och beställde tänkte jag att när jag inte själv kunde välja ut vilken köttbit och vilken köttfärs jag ville, var vegetariska alternativ toppen!

(null)

Har ni t.ex ätit tacos eller köttförssås och fått små, små bitar av brosk i munnen? Det har jag och det är banne mig ett uppvaknande. Man inser att köttfärs inte är gjord av de fina bitarna kött, utan är nedmalda rester typ. Köttfärssås är bland det godaste som finns, men en liten broskbit förtar hela upplevelsen. Eller hur!?

Nog om det. Tacolördag skulle det bli och jag valde ut en av färserna. 

(null)

Jag tillagade den precis som vanligt, d.v.s stekte den med tacokrydda. Sen skar jag grönsaker, precis som vanligt. Några nachochips som grädde på moset och det blev precis som vanligt, men bättre!

(null)

Tänk er att äta tacos som smakar tacos, men utan brosk och andra konstigheter. Ren och skär lycka! 

Nu har jag ätit tacos både igår (två gånger t.o.m) och en stor portion idag. Det står 325g på påsen, men det räcker hur långt som helst!

(null)

Just nu håller jag på att göra vegetariska köttbullar. Jag hoppas att de blir lika lyckade!

(Tro inte att jag hatar köttfärs, men detta var ett bättre alternativ imo.)

PUSS O KRAM


Lottie Lundell handla24 köttfärs quorn sojafärs tacos tofu vegansk vegetarisk mat vegetarisk taco vegetariskt vego vegofärs
0 kommentarer