Bella Casa voljär

Hallå mina vänner! Jag har fått frågan om vad jag tyckte om voljären jag beställde från zooplus, så jag tänkte göra en liten utvärdering nu när jag har fått ihop den och fåglarna har flyttat in. 

Den första buren jag fick var ju trasig överallt och gick inte att få ihop alls. Det finns ett inlägg om det längre ner i bloggen. Efter mycket om och men (med dålig service och bemötande från zooplus) skickade de en ny bur till mig. 

Affe övervakade bygget, såklart. 

(null)

När paketet kom var emballaget ännu mer skadat än det första, så jag vågade inte ens öppna paketet. Jag var rädd för att den nya buren skulle vara lika trasig som den gamla. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter ett par dagar öppnade jag det och det första jag fick se var att det fattades lite flisor här och där. 

(null)

(null)

Efter det såg jag att en av delarna som skulle bli själva underdelen, med ben, var trasig. 

(null)

Jag hade redan satt ihop underdelen till bur 1 och den var ganska hel, så jag gjorde det lätt för mig och tog den. 

Det gick ganska bra att få ihop resten av buren. De förskruvade skruvarna släppte lite och åkte ut, men det var inga problem att peta dit dem igen. 

Hela buren är nu ihopsatt och det enda problem jag har nu är att få dit själva buren på underredet. Jag tänker att jag kan be Jonna om hjälp med det nästa gång hon kommer hit. 

(null)

Nu har fåglarna flyttat in och hunnit bo in sig lite. Vad tycker jag om buren nu då?

Först såg jag bara det dåliga med den. Taket är ett helt trätak och det sluttar. Jag hade velat ha ett gallertak, där jag kan hänga roliga leksaker. Ett plant gallertak hade även varit ett bra landningsställe när de är ute och flyger. Det hade gått bättre att ge dem frukt, bär, grönsaker och örter på en tallrik ovanpå buren. Visst går det att mata dem på taket nu också, men det är ju lättare med ett galler eftersom skräpet från maten åker ner på botten och följer med i soporna när buren rengörs. Nu kommer det bli väldigt skräpigt på taket och måste rengöras dagligen. Buren är hög så det är svårt att se och komma åt att torka ordentligt. 

Luckan fram på buren är megastor. Det har både fördelar och nackdelar. 

👍 + Man kommer åt allt i buren utan problem. 
👎 - Det är lite svårmöblerat eftersom det inte går att sätta pinnar som sitter från framsida till baksida. 
👎 - Det är lätt att fåglarna flyger ut på eget bevåg, när du pysslar i buren, eftersom det blir så stort öppet område när luckan är öppen. 
👎 - Det går inte att ha en uv-lampa som lyser ovanifrån. 

Jag har löst möbleringen så att jag har satt "halva pinnar" som bara sitter fast på en sida. En av pinnarna sitter på insidan av luckan. På så sätt går det att möblera ganska bra ändå. Den pinnen utnyttjas även som sittpinne utanför buren när luckan är öppen. Helt ok tycker både fåglarna och jag. Jag tror att möbleringen blir bättre när jag har tagit in riktiga grenar. 

På ena kortsidan finns två små luckor. De är bra till t.ex badkar och holk. 

På den andra kortsidan är det två stora matskålar. De sitter på en snurrbar bräda så det går att snurra ut skålarna från buren utan att öppna den. Den funktionen är toppen, då det är lätt att plocka ut och diska skålarna och fylla på med nya godsaker. Det går även att ha dem utåt så fåglarna kan "äta ute". Skålarna är i största laget för mina två undulater. De sitter nämligen i skålen när de äter. Jag fyller inte på så mycket frön eftersom det annars blir ett lager med skal ovanpå fröna. 

Mitt omdöme är alltså att det är en ok bur, om man hittar egna lösningar på det negativa. 

Jag ger buren 3/5 stjärnor. Hanteringen och servicen från Zooplus får 1,5/5. 

Vill ni köpa en bur som är problemfri - välj en annan. Vem vet, Zooplus kanske också blir problemfritt om buren är hel från början. 😉

Den passar iaf bra till min inredning. Ser mer ut som en möbel än en bur. 👍

(null)

Bella Casa Lottie lundel blogg bra och dåligt fågelbur fåglar omdöme resension undulatbur undulater voljär zooplus
3 kommentarer
Susanna

Hej! Tack för att du skriver! Tycker också att buren är just snygg! Ser jättefint ut hos dig! Inte tänkt på nackdelar med lutande tak... Bara tänkt att det är ju praktiskt om man vill ha den ute på sommaren.
Sanna

Charline

Hej. Köpte min bella casa voljär strax efter dej och jah älskar den. Emballaget va lite sisådär men buren va hel och fin. Det jag gjort i taket är skruva fast krokar för att kunna hänga saker. Du kan följa mina extremt tama undulater på Instagram "hundulaterna" heter vi där.

Camilla

Tack för recensionen! Har sneglat på denna bur, men bra med lite erfarenheter från nån som redan köpt den. Den är ju fin precis som du skrev, en mer möbelliknande bur till ett vardagsrum. Mvh Camilla