Extrem ångest

Nu har jag suttit länge och bara tittat på mobilen i hopp om att komma på hur jag ska börja detta inlägg. Jag kommer inte på nått bra sätt, då vi kör "pang på rödbetan".

Jag har sån ångest. Sån JÄVLA ångest. Ni vet, så där som när det bara drar ihop sig i bröstet och gör ONT! Jag vaknar flera gånger varje natt och bara känner ångest. Jag blir aldrig utsövd, för jag drömmer äckliga ångestfyllda drömmar och vaknar kallsvettig. 

Året har inte börjat bra för mig. Det känns som om allt som kan köra ihop sig och bråka, gör det. Allt går sönder, om det inte redan är sönder. Företag och myndigheter missförstår mig och ställer krav jag inte kan uppfylla. Vissa påstår att jag inte skickat saker, fast jag har mejl kvar som klart och tydligt visar vad jag skickat och vilket datum. ALLT skiter sig och folk bara tjatar och ställer krav. 

Jag vet inte i vilken ände jag ska börja göra saker jag ligger efter med. Jag är totalt handlingsförlamad och kan inte tänka klart. 

När jag låg här och undrade vad jag gör de stunder på dagarna, då jag inte känner ångest, kom jag på att det finns ett mönster. Jag tar kravlöst hand om "saker". 

Affe är ett bra exempel. Han kommer som en räddande ängel när ångesten blir för svår. Att ta hand om honom, ge honom det han behöver är bra för mig. 

(null)

Mina nya fåglar är också bra. Jag sysselsätter mig mycket med dem för att få dem tama. Den ena börjar förstå att jag inte är farlig, medan den andra är lite mer försiktig, men nyfiken. Den har varit framme och mumsat på det jag har i handen, men är inte helt säker på att jag är ofarlig än. De får mig att glömma ångesten, för en stund. 

(null)

Att peppa andra människor som mår dåligt är också ett sätt att glömma ångesten för ett tag. Det gör jag gärna, så länge det är frivilligt och inte ett tvång. Det ger mig annat att tänka på. 

Sist men inte minst - mitt kära pokemon! Att ge sig ut och fånga mons, och samtidigt rensa tankarna, är terapi. Jag är dock väldigt folkskygg. Det är ju ett lagspel, men kan ju spelas ensam "i lagets namn". Igår kom månadens listor från "club40" ut och jag ligger bra till på flera av listorna. Det betalar sig att vara ihärdig! 

(null)

Om jag går ut på baksidan når jag ett gym. Perfekt! Det är tack vare att min gps driftar, så det går inte alltid, tyvärr. Det kan förhoppningsvis ge mig mina coins iaf, om jag har tur. 

Vad gör ni när ångesten kommer? Alla tips är välkomna!

PUSS O KRAM 
Affe Lottie Lundell fåglar hjälpa andra hund krav mardrömmar pokemon go psykisk ohälsa ta hand om tama undulater ångest
0 kommentarer