Jag är avslöjad som kärring

Vad gör man när man är för gammal att göra något? Något man verkligen vill göra? Något man känner att man måste göra? 
 
"Du är för gammal", "Du kan inte göra det, din gamla kärring", "Fy fan, hon tror hon är 15". Det finns så många sätt att tala om att just DU inte ska göra saker. Saker du drömt om. Saker du verkligen vill göra.
 
Vet du vad? Det är väldigt få saker det är åldersgräns på uppåt! Visst är det bra? Du KAN verkligen göra precis vad du vill!
 
 
 
 
Ibland dyker det upp videos och bilder på facebook, där gamla människor gör saker de inte förväntas göra. Jag tänker framför allt på en video där ett riktigt gammalt par dansar. De dansar värsta tävlingsdansen och de är duktiga. Skitduktiga! 
 
Många delar videon och kommenterar den att det gamla paret är söta, coola, och helt fantastiska! Men... är de inte för gamla? Nä, det här paret är bara goa och mysiga tillsammans. 
 
De kan väl knappast ha lagt av med att dansa när de ansågs "för gamla", för att sedan börja igen när de blev "söta"? Vad hade folk sagt om de tävlingsdansat när de var omkring 50? Då bland 25 åringar... "Kolla de där, hur unga tror de att de är egentligen?" 50 är tydligen fel ålder, men vid 85 är de fantastiska?! Jag tror att de slutade dansa vid 35, för att sedan börja igen vid 80. Eller...?
 
Jag gör ofta saker jag vill, kan och tycker är roligt. Allt för ofta får jag höra att jag är för gammal. Ofta används min ålder som skällsord - "50 åriga gamla kärring, håll dig härifrån. Du är för gammal!" Då frågar jag alltid vad som är den övre åldersgränsen. Tror ni jag får något svar? Nä, jag blir oftast påhejad av yngre människor som tycker att det är kul att jag vågar.
 
 
 
Att använda min ålder som skällsord håller inte heller. För det mesta lägger de på ett par år för att få mig att skämmas för min ålder. tyvärr funkar det dåligt på mig. Alla blir vi äldre, och med åldern kommer erfarenhet och styrka.
 
Nån gång kommer även de som försöker trycka ner en, bli "för gamla". Då kommer de förmodligen sitta och titta ut för ett fönster och önska att de gjort det där de velat göra i alla år, men nu är det ju för sent... Eller kommer de att tycka att de föds på nytt vid 40?
 
Jaja, jag kommer iaf göra allt jag vill, när jag vill - för vet ni vad? Livet kanske är kortare än man tror. Jag kunde ha dött av min hjärtinfarkt. Då var jag 46. Jag är ledsen att säga det, men ni kan glömma att jag ska sluta göra det jag vill för att jag är "för" gammal!
 
Vad tycker DU är för gammalt?
 
 
PUSS O KRAM
bloggar du är aldrig för gmmal för gammal lottie lundell åskiter
2 kommentarer
elsaherlitz.blogg.se

Åh helt rätt! Jag har hängt på en skidanläggning de senaste månaderna och de allra bästa åkarna åker runt med "Super Senior"-biljetter. Och inte tänker de ge sig. Jag ska bli en av dem.

Svar: Det är smart! Kör så det ryker! ❤️
Lottie Lundell

Nathalie

Tycker nog vi kan vända på det lite. Somliga är verkligen för unga! På tok för unga. Lite erfarenhet har väl ingen dött av...

Svar: Ja, det är sant. En gräns neråt är inte alltid av ondo, faktiskt. Vissa saker SKA det vara åldersgräns på, men andra saker är bara löjligt och onödiga gränser. Unga kan göra saker. Saker som inte är farligt för dem. Sen är ju mognad väldigt olika.
Lottie Lundell