Utdrag ur stämningen mot Jocke och Jonna

 
Jocke och Jonna får inte uttala sig, men jag får, vill och kan.
 
Idag blev det officiellt och jag har läst stämningsansökan. Paret Netterlid stämmer Jocke och Jonna på ca 400.000 kr.
 
Det hela började när Jocke och Jonna flyttade in i sin nya dömvilla. Äntligen hade de hittat huset med stort H. Det var så himla mysigt att se och höra dem planera sin framtid. Snart var det Hus,Hund, Barn och Volvo - eller byt ut Volvon mot en WW, så blir det rätt.
 
De flyttade in i sitt hus den 15/2 och hade planerat att göra lite småfix, som att måla lite väggar osv, till en början. De är personer som vill ha snyggt omkring sig och  ville börja lite smått med färg för att sedan kunna plocka upp alla saker ur flyttkartongerna. Hur smidigt som helst! Huset såg ju bra ut!
 
 
 
Men... Redan de första dagarna upptäcktes att det fanns en vattenläcka. Det rann ner från taket i tvättstugan, där även elen fanns. Tittade man på golvet och elementet i rummet över kunde man se att läckan fanns där och att det inte var någon ny läcka. Det var första felet som uppdagades.
 
Några veckor senare upptäcktes av en slump att det var svartmögel i deras fina badrum. Just det badrum de inte ville renovera, då de tyckte det var så himla fint redan. Jag var där samma dag som de flyttade in och när jag kom satt Jocke i det badrummet och skruvade ihop ett skåp som skulle stå där. Det var det första "rummet" som blev möblerat och klart. Jonna hade köpt lite inredningsprylar till just det badrummet i förväg. Men...hoppsan! Här var det visst svartmögel. Svartmögel är verkligen inte hälsosamt och eftersom Jonna är gravid kunde/ville/fick hon inte gå upp på övervåningen alls. Deras nya, fina sovrum har de ännu inte kunnat använda p.g.a renovering av badrummet.
 
 
 
Alla planer de hade för huset raserades och pengarna bara flög iväg. Från att vara överlyckliga över att äntligen hitta rätt hus, blev huset - och livet - inte alls som planerat. 
 
Att Jocke och Jonna arbetar som influencers och en stor del av deras arbete är att filma vloggar till sin youtubekanal har nog inte undgått någon. Därmed är deras liv också deras arbete. Det de gör på dagarna filmas. Nu blev renoveringen mycket större än väntat, då alla fel måste åtgärdas, och det filmas självklart. De har köpt ett hus och huset är deras liv. Felen på huset blev nu deras liv. Att de filmade felen och sina känslor som väcktes är inte konstigt. De är transparanta människor som delar med sig av alla viktiga saker i sina liv - det är deras jobb och det är vad de lever på.
 
 
 
 
 
När man vet att man säljer sitt hus till Jocke och Jonna, man vet vad de arbetar med, och när de sagt redan innan de flyttade in att det skulle filmas i huset - både vloggar och inredningsvideos mm, borde man inte tänka till en extra gång innan man håller inne med alla fel och brister huset har? Man vet säkert inte om ALLA fel innan man säljer, men många av felen måste de ha kännt till och tigit om.
 
Poolen t.ex. Den såg så himla fin ut på bilderna mäklaren hade. Då Jocke och Jonna flyttade in var det vinter och poolen var övertäckt med tunga "lock" som knappt två starka karlar lyckades bära bort. Den "fina" poolen hade flera olika brister. Dels var en sida av den felkonstruerad och kunde "rasa" när som helst. Följden av ett ras skulle bli kostsamt då allt vatten kunde rinna in till grannen och förstöra även deras egendom. Vidare funkade inte pumpar och sånt som håller bassängen igång och ren. Detta kunde inte Jocke och Jonna ha en susning om, då inte ens en besiktningsman kunnat se detta i februari. Att sedan "poolpojken" säger att han har sagt till familjen Netterlid att poolen inte kommer att hålla, utan att Netterlids knystar om saken visar att de undlåtit att berätta om felet. Det får iaf mig att tro att de ha vetat om många fel till.
 

 
 
När jag läser stämningsansökan blir jag dock lite full i skratt (förlåt Jocke och Jonna, jag vet att det är allvarligt att bli stämt på hundratusentals kronor). Varje gång Jocke och Jonna har nämnt huset, ska de betala Netterlid 50.000kr.
 
De får alltså inte nämna sitt hus i media. 
 
I början, när alla stora fel hittades, förstår jag att Jocke och Jonna blev helt förtvivlade och besvikna. De köpte huset i god tro och blev lurade. De är unga, har ingen erfarenhet av att köpa eller äga ett hus. Nej, de gjorde ingen egen besiktning, de litade på att besiktningen som gjordes ett år tidigare visade vilka fel och brister huset hade redan då. Det var deras stora misstag - lita inte på människor! 
 

 
Kära Netterlid.  I stämningsansökan står det att ni mår mycket dåligt av all publicitet. Ett av era barn vill inte gå till skolan. Jag förstår er, det gör jag, men gör några hundra tusen kronor att ni mår bättre och att era barn inte får höra glåpord? Nä, jag tror inte det. Ni kommer inte få lugn och ro när ni har era pengar. Barnen kommer inte må bättre om de får en ny cykel eller en resa till maldiverna. Ni påstår att ni stämmer Jocke och Jonna för att ni inte vill exponeras i media. Really? Vill ni få ro, så visa att ni är stora nog att dra tillbaka stämningen och bli hjältar. DET kommer att ge er ro!
 
För att ni ska förstå hur sjukt detta är och hur denna stämmning har motsatt effekt har jag klippt ut delar av stämningsansökan och lägger in dem som bilder i detta inlägg. Vill ni läsa hela finns den som offentligt dokument på Norrköpings tingsrätt. 
 
Den korta versionen: 
Jocke och Jonna köpte sitt drömhus. Huset visade sig ha fel som säljarna medvetet höll inne med. Jocke och Jonna hittade felen och började renovera och visa huset på sin youtubekanal. Säljarna stämmer Jocke och Jonna för att de exponeras i media. Säljarna exponeras ännu mer i media.
 
PUSS O KRAM från en mamma som sätter barnen först.
 
 
 
 
2018 Joakim Lundell Jocke och Jonna Jonna Lundell Lottie Lundell oseriöst pool trasig pool youtube
10 kommentarer