Är det värt det?

Här kommer ett lite annorlunda inlägg på nyårsafton. Många bloggar säkert om hur bra det nya året ska bli och vad de ska ändra på till 2018. Det här inlägget handlar egentligen om samma sak, men med en lite annan vinkling. 

Nyårslöfte? Nej, jag vill inte kalla det så. Jag tänker mer att det är en början på ett fortsatt liv för min del. Jag håller nämligen på att ta livet av mig själv. 

Visste ni att diabetes är en allvarlig sjukdom? Om man inte sköter sin diabetes kommer man få lida för det senare i livet och då är det redan för sent. 

Det är inte så att man faller död ner direkt om man tar en godisbit. Det är mycket lömskare än så

En sak som kan hända är att fötterna "ruttnar". Man får stora sår som breder ut sig mer och mer för att tillslut ha förstört hela fötterna så man blir rullstolsburen resten av livet. Är det värt det? Missköter jag min diabetes nu, är det där jag kommer hamna tillslut. 

(null)


Man kan även bli blind. Vill jag verkligen det? Vill jag bli av med mitt körkort? Vill jag inte kunna se mina barnbarn, när de kommer? Vill jag inte kunna ta hand om mig själv och göra vad jag vill? Vill jag inte se världen innan jag dör?

(null)

(null)


Leva "frisk" länge, eller missköta mig och ruttna bort... Undra vilket man vill?

Jag har inte ett NYÅRSLÖFTE, jag har ett LIVSLÖFTE - fördjupa mig i vad det innebär att ha diabetes och leva efter det. 

Vet ni förresten hur man gör om en diabetiker hamnar i koma? Det är ett allvarligt tillstånd för en diabetiker och kan leda till döden direkt. Är man inte insatt kanske man tror att det är insulin man ska ge. GÖR INTE DET! Då dödar ni garanterat diabetikern. Det är SOCKER man behöver om man börjar försvinna bort! De flesta diabetiker har dextrosol på sig. Har man inte det går vad som helst med socker bra. Det är bra att veta för alla. 

Det här inlägget kanske blev tråkigt, men ack så viktigt! Det kommer bli fler inlägg om mina sjukdomar. Jag är duktig på att förtränga dem och det är riktigt, riktigt farligt. 

Visst ja - GOTT NYTT ÅR!!!

(null)


PUSS OCH KRAM
2018 Lottie Lundell blind diabetes fötter insulin lovar lära mig om diabetes löfte nyår nyårslöfte
2 kommentarer