Mer om stämningen mot Jocke och Jonna

Jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Det är så mycket jag vill ha sagt, men jag vill inte delge er alla mina tankar just nu.Som ni kanske förstår upptar detta större delen av min tankeverksamhet.
 
För ett par dagar sedan skrev jag ett inlägg om att Jocke och Jonna har blivit stämda av säljaren till deras hus  (LÄNK) Jag hade just fått ut stämningsansökan från tingsrätten och läst igenom den. Jag blev mållös och satte mig för att skriva ett inlägg om vad jag tyckte och hur jag kände. Efter det har jag läst och hört en hel massa saker. En del är riktigt sjuka, men det finns "guldkorn" också. Saker som folk berättar och som får en att öppna ögona ännu mer.
 
 
 
Det första jag vill säga är att man bildar sig alltid en uppfattning efter de fakta man har. Får man reda på mer fakta kanske uppfattningen förändras. I detta fall är de fakta man kan ta del av dels Jocke och Jonnas liv och hur man har lärt känna dem genom deras arbete (vloggar, spökjakter, musik, böcker osv.) och dels säljarna genom deras stämningsansökan. Redan här borde man vakna till och förstå att det finns mycket som inte syns i detta fall. Den ena sidan vet vi "allt" om, och den andra sidan vet vi (eller ni) nästan ingenting om.
 
Jag vet saker som jag inte kan, eller vill, säga. Flera av er har kontaktat mig med info som jag sedan har kollat upp. Hade ni haft samma info som jag har tror jag att en del av er hade tänkt lite annorlunda. Jag kan dock inte kräva att ni ska ändra er genom att jag säger att jag vet saker ni inte vet. (Det skulle kännas lite som viskningsleken.) Men om ni vet något mer som jag kan ha nytta av är ni välkomna att höra av er!
 
Många av er ser bara det ni vill se. Det spelar ingen roll vilken "sida" ni tillhör. En del ser blint att Jocke och Jonna har rätt, bara för att de är Jocke och Jonna. Andra tycker att säljaren har rätt för att bryter man ett avtal så ska man betala. Ni skiter dock i att läsa stämningsansökan. Ni tror blint på dem som säger att de har brutit avtalet åtta ggr.
 
Att Jocke och Jonna inte besiktade huset och allt det där hör inte hit, egentligen. Det är denna stämning det handlar om - inget som hände, eller inte hände, i oktober 2017. Så, vad anser vi om stämningen? Jag vet vad jag anser iaf. 
 
Jag anser att det var naivt av Jocke och Jonna att skriva på avtalet från början. Jag anser att säljaren gjorde en fuling för att se om det gick igenom. Det gjorde det, tyvärr. Jocke och Jonna skrev på.
 
Nu, när stämningen kom och jag läst igenom den blir jag både full i skratt, förvånad, förtvivlad och min tro på mänskligheten har fått sig en riktig törn. 
 
Ni ser: Kontraktsbrott! Bara att punga ut med 400.000, det gör väl inte er nått, ni som tjänar så bra, 
 
Jag ser: Hur fan kan de få allt det där till kontraktsbrott? De trampar på gränsen en eller ett par ggr, det kan jag hålla med om, men ÅTTA? Aldrig! OM de ska stämmas så ska de banne mig inte stämmas på 400.000! Man kan inte leta fel som inte existerar bara för att man behöver pengar. Kolla t.ex detta:
 
 
Menar ni på allvar att detta uttalande är värt 50.000kr? Nä, jag tycker mer att det ser ut som säljaren famlar desperat efter pengar. Men det är ju MIN åsikt. Om NI tycker annat så gör ni ju det. De flesta av er som tycker annat är troligen Jocke och Jonna-hatare som alltid gnäller över allt de gör. Jo, det finns faktiskt såna, även om vi andra älskar dem! 💗
 
En sak till som jag läste alldeles nyss, direkt hämtat från bloggen Svenska youtubers:
 
"Källa Flashback. 

I avtalet. 

De ska också betala vite när de anmodar/ be en annan person att prata om fel på fastigheten. De ska också betala vite om de röjer eller anmodar annan person att röja avtalets innehåll. 

De sitter i klistret rejält nu. Nyhetskanaler samt diverse lösa Youtubers och anhöriga som kliver in och säger sina tankar. Oj oj oj "
 
Ojojoj! Den där kommentaren är ju sjukt rolig om man tänker efter. Tänk såhär - En Jocke och Jonna-motståndare skriver på Flashback vad som står i avtalet. Hur kan denne person ens veta vad som står i avtalet? Inte ens jag vet det, och jag är Jonnas mamma. Den enda infon jag har om avtalet är det jag har läst i stämningsansökan. Vart kommer då den här infon ifrån? Hm...
 
En till kommentar från Svenska youtubers:
 
"Just nu skjuter J och J sig själv i benet ännu mer. Avtalet står även att J och J s vänner inte ska nämn huset. Detta kommer sluta illa för j och J. Och cluless som ringt säljarna. DettA blir en rättslig utgång för j och J drar på sig fler och fler misstag. Lär er hålla media utanför."
 
Nästa tanke - OM det där står i avtalet måste säljaren vara mer än korkad. Hur ska Jocke och Jonna kunna ta ansvar för vad jag, eller någon annan, säger eller skriver? Jag skriver väl precis vad JAG vill, NÄR jag vill. Ska säljaren suga ut ett par hundra tusen till nu när jag har en åsikt? Kolla igenom hela bloggen då, ett tips till säljaren. Det kan finnas nått gammalt inlägg från 2017 (eller 2018, vad vet jag...) där jag har nämnt huset. ;)
 
Nu kan bettingen börja- Hur mycket tror ni att jag kommer att bli stämd på efter detta inlägg?
Mitt bet är: Så mycket pengar säljaren behöver just nu.
 
PUSS O KRAM
 
Ni som inte har sett Joz video, där han förklarar saken mer utförligt än vad jag kan, se den HÄR.
 
Uppdatering efter att ha länkat inlägget i en bloggrupp på Fb:
I kommentarsfältet , under min länk på fb, började "motståndarna" härja fritt efter bara någon minut. Precis det jag skriver om i detta inlägg rullade på, och rullar fortfarande på i skrivande stund. Folk har inte ens läst bloggen innan de skriver. Ironiskt!
 
 
 
2018 400.000 Joakim Lundell Jocke och Jonna Jonna Lundell Lottie Lundell avtal kontrakt kontraktsbrott köpa hus netterlid stämningsansökan svenska youtubers säljarna
0 kommentarer