Utökning i familjen Lundell

Om ni har läst mina tidigare inlägg vet ni att jag har haft en väldig otur nu när jag ska utöka familjen. Igår vände turen och två små sötnosar flyttade in. ❤️

Min tidigare beställda bur var trasig när den kom och det har varit struligt att lösa det med leverantören (nu ska det iaf vara löst - tror jag), och fågeln jag hade tingat kunde därför inte flytta hit. Jag letade efter en bur att låna men hittade ist en annons om omplacering av två fåglar. Mamman i familjen som hade dem hade blivit jätteallergisk av dem och de kunde inte ha dem kvar. 

Jag svarade på annonsen och allt verkade toppen så igår flyttade de hit. 

(null)

De är så himla söta och väldigt lugna för att precis ha flyttat. När de kom hem i sin lilla transportbox satt de och pussades och pratade lite. 

(null)

Jag fick med bur, transportboxen och en hel stor påse med saker. Jag har inte packat upp påsen än så det blir som julafton. 🎅

(null)

Det är härligt att höra fågelkvitter här hemma. Harmoniskt på något sätt. Jag vaknade med världens ångest i morse så jag hoppas att de kan få ner mig på jorden under dagen. 

Jag hade undulater när jag var liten, men de skrek och skränade mest hela tiden. Jag lyckades aldrig få dem tama och gjorde nog alla fel man kan göra.

Nu är jag påläst och redo att ta mig an pippisarna på rätt sätt. De har varit handtama men är det inte längre då de fått mindre uppmärksamhet sen det upptäcktes att det var fåglarna som var boven till allergin. 

Lite senare idag ska jag närma mig dem och se om jag kan hålla handen i buren utan att de blir rädda. Jag längtar tills de blivit orädda och kan vara utanför buren under dagarna!

(null)

Det här blev en bra lösning, tycker jag. Jag fick två fåglar, med en massa tillbehör, och familjens mamma slipper allergin. 

PUSS O KRAM
Lottie Lundell allergi fågelbur fåglar harmoni omplacering undulatbur undulater ångest
0 kommentarer