Utdrag ur stämningen mot Jocke och Jonna

 
Jocke och Jonna får inte uttala sig, men jag får, vill och kan.
 
Idag blev det officiellt och jag har läst stämningsansökan. Paret Netterlid stämmer Jocke och Jonna på ca 400.000 kr.
 
Det hela började när Jocke och Jonna flyttade in i sin nya dömvilla. Äntligen hade de hittat huset med stort H. Det var så himla mysigt att se och höra dem planera sin framtid. Snart var det Hus,Hund, Barn och Volvo - eller byt ut Volvon mot en WW, så blir det rätt.
 
De flyttade in i sitt hus den 15/2 och hade planerat att göra lite småfix, som att måla lite väggar osv, till en början. De är personer som vill ha snyggt omkring sig och  ville börja lite smått med färg för att sedan kunna plocka upp alla saker ur flyttkartongerna. Hur smidigt som helst! Huset såg ju bra ut!
 
 
 
Men... Redan de första dagarna upptäcktes att det fanns en vattenläcka. Det rann ner från taket i tvättstugan, där även elen fanns. Tittade man på golvet och elementet i rummet över kunde man se att läckan fanns där och att det inte var någon ny läcka. Det var första felet som uppdagades.
 
Några veckor senare upptäcktes av en slump att det var svartmögel i deras fina badrum. Just det badrum de inte ville renovera, då de tyckte det var så himla fint redan. Jag var där samma dag som de flyttade in och när jag kom satt Jocke i det badrummet och skruvade ihop ett skåp som skulle stå där. Det var det första "rummet" som blev möblerat och klart. Jonna hade köpt lite inredningsprylar till just det badrummet i förväg. Men...hoppsan! Här var det visst svartmögel. Svartmögel är verkligen inte hälsosamt och eftersom Jonna är gravid kunde/ville/fick hon inte gå upp på övervåningen alls. Deras nya, fina sovrum har de ännu inte kunnat använda p.g.a renovering av badrummet.
 
 
 
Alla planer de hade för huset raserades och pengarna bara flög iväg. Från att vara överlyckliga över att äntligen hitta rätt hus, blev huset - och livet - inte alls som planerat. 
 
Att Jocke och Jonna arbetar som influencers och en stor del av deras arbete är att filma vloggar till sin youtubekanal har nog inte undgått någon. Därmed är deras liv också deras arbete. Det de gör på dagarna filmas. Nu blev renoveringen mycket större än väntat, då alla fel måste åtgärdas, och det filmas självklart. De har köpt ett hus och huset är deras liv. Felen på huset blev nu deras liv. Att de filmade felen och sina känslor som väcktes är inte konstigt. De är transparanta människor som delar med sig av alla viktiga saker i sina liv - det är deras jobb och det är vad de lever på.
 
 
 
 
 
När man vet att man säljer sitt hus till Jocke och Jonna, man vet vad de arbetar med, och när de sagt redan innan de flyttade in att det skulle filmas i huset - både vloggar och inredningsvideos mm, borde man inte tänka till en extra gång innan man håller inne med alla fel och brister huset har? Man vet säkert inte om ALLA fel innan man säljer, men många av felen måste de ha kännt till och tigit om.
 
Poolen t.ex. Den såg så himla fin ut på bilderna mäklaren hade. Då Jocke och Jonna flyttade in var det vinter och poolen var övertäckt med tunga "lock" som knappt två starka karlar lyckades bära bort. Den "fina" poolen hade flera olika brister. Dels var en sida av den felkonstruerad och kunde "rasa" när som helst. Följden av ett ras skulle bli kostsamt då allt vatten kunde rinna in till grannen och förstöra även deras egendom. Vidare funkade inte pumpar och sånt som håller bassängen igång och ren. Detta kunde inte Jocke och Jonna ha en susning om, då inte ens en besiktningsman kunnat se detta i februari. Att sedan "poolpojken" säger att han har sagt till familjen Netterlid att poolen inte kommer att hålla, utan att Netterlids knystar om saken visar att de undlåtit att berätta om felet. Det får iaf mig att tro att de ha vetat om många fel till.
 

 
 
När jag läser stämningsansökan blir jag dock lite full i skratt (förlåt Jocke och Jonna, jag vet att det är allvarligt att bli stämt på hundratusentals kronor). Varje gång Jocke och Jonna har nämnt huset, ska de betala Netterlid 50.000kr.
 
De får alltså inte nämna sitt hus i media. 
 
I början, när alla stora fel hittades, förstår jag att Jocke och Jonna blev helt förtvivlade och besvikna. De köpte huset i god tro och blev lurade. De är unga, har ingen erfarenhet av att köpa eller äga ett hus. Nej, de gjorde ingen egen besiktning, de litade på att besiktningen som gjordes ett år tidigare visade vilka fel och brister huset hade redan då. Det var deras stora misstag - lita inte på människor! 
 

 
Kära Netterlid.  I stämningsansökan står det att ni mår mycket dåligt av all publicitet. Ett av era barn vill inte gå till skolan. Jag förstår er, det gör jag, men gör några hundra tusen kronor att ni mår bättre och att era barn inte får höra glåpord? Nä, jag tror inte det. Ni kommer inte få lugn och ro när ni har era pengar. Barnen kommer inte må bättre om de får en ny cykel eller en resa till maldiverna. Ni påstår att ni stämmer Jocke och Jonna för att ni inte vill exponeras i media. Really? Vill ni få ro, så visa att ni är stora nog att dra tillbaka stämningen och bli hjältar. DET kommer att ge er ro!
 
För att ni ska förstå hur sjukt detta är och hur denna stämmning har motsatt effekt har jag klippt ut delar av stämningsansökan och lägger in dem som bilder i detta inlägg. Vill ni läsa hela finns den som offentligt dokument på Norrköpings tingsrätt. 
 
Den korta versionen: 
Jocke och Jonna köpte sitt drömhus. Huset visade sig ha fel som säljarna medvetet höll inne med. Jocke och Jonna hittade felen och började renovera och visa huset på sin youtubekanal. Säljarna stämmer Jocke och Jonna för att de exponeras i media. Säljarna exponeras ännu mer i media.
 
PUSS O KRAM från en mamma som sätter barnen först.
 
 
 
 
2018 Joakim Lundell Jocke och Jonna Jonna Lundell Lottie Lundell oseriöst pool trasig pool youtube
10 kommentarer
Kalle

De har ju ingått i ett avtal att de inte får nämna det? Ett avtal är et avtal och självklart ska de betala!!

Svar: Ja de har ingått ett avtal, men de måste väl få prata om sitt hus? De nämner inte säljarna. Om Jonna säger: "Idag är det varmt, jag skulle vilja bada, men det går ju inte för poolen är paj" Ska det innebära att hon ska betala 50.000 kr? Det som är sjukt är citaten de tagit ur videosarna och bloggen. Saker säljarna inte är nämnda i alls kostar 50.000. Snacka om att vilja suga ut pengar för ingenting. Det som är riktigt sjukt är också att säljarna påtalar att de har mått, och mår, dåligt av att exponeras i media, gör en sån här grej. Tidigare var det inte många som visste deras namn. Nu vet alla deras namn, då dokumenten är offentliga.
Lottie Lundell

Anonym

Börja följa JJ när dom köpte huset..visste inte vilka dom var då..
Tänkte kul med inredning...men hjälp det ena hemska efter det andra..inte klokt nånstans..allt e ju dokumenterat ... hoppas dom får lugn nån gång...kram

Wilma

Sen så är det ju verkligen inte Jocke och Jonas fel om deras följare gjort eller sagt något fel då varje individ har ett eget ansvar och en egen vilja. De ska inte behöva ta ansvar för om andra betet sig fel.

Ninemile

Raffe är ju tydligen rätt känd för å bluffa folk!
Alla verkar veta vem han är...av EN anledning och då är det INTE detta hus!

Anonym

Är du hans mor? Är det okej isf om jag gör en video om detta (icke-bias). Verkar orimligt att inte få nämna ett hus.

Svar: Hej!
Jag är jonnas mor. Vem är du och vad skulle videon innehålla? :)

Vill gärna ha en länk till din kanal. :)

Mvh
Lottie
Lottie Lundell

Anonym

Tänker att där snart får bli ett slut på drama de skapar i deras liv. Jocke gnäller om hur deras barns liv är förstört. Det har inte ens börjat än. Detta hade kunnat skötas snyggt och diskret genom att de bara betalar. De har slått ner en familj till botten utan någon hänsyn till hur det kan kännas för dem och sedan hänger ni ut dem totalt. De fick huset billigt. Den summan är liten jämfört med en lägenhet i Malmö. Och så ska de gnälla över att de får utföra reparationer. Som en miljon andra villaägare. På det ska de ha en kameraman och inredare och slösa material som bortskämda snorungar och påstå att de inte kan betala familjen vars liv de hånar offentligt. Sedan kan de läsa nyheterna ibland. En pappa har fått sitta och donera bort deras dotters organ efter en olycka. Systern, mamman och pappan kämpar för att kunna fortsätta deras liv. Vem bryr sig.. eller hur? För Jocke och Jonna har blivit stämda. Det är ju mycket värre. Egoistiska naiva idioter till pack som ska sitta och påstå att det är synd om jj. De får börja ta ansvar. Så enkelt är det. Ta ansvar. Väx upp. Så löser sig allt annat runt om kring.

Svar: Jag förstår inte riktigt var du vill komma, men jag svarar ändå - trots din omogna och aggressiva ton.

Varför ska det ”skötas snyggt” om man anser att stämningen är felaktig? Skulle du betala mig 400.000kr om jag felaktigt stämde dig på det, bara för att snabbt, diskret och smidigt slut på det hela?

Jag förstår att säljarna inte mår så bra av allt detta, men hade de talat om vilka fel huset hade hade inte allt detta hänt. Om de inte slingrat sig när Jocke och Jonna t.ex. frågade vem som byggde övervåningen hade JoJ kunnat prata med vederbörande och fått lite klarhet i vad som hänt och varför felen har uppstått. Om de inte inte blockat både Jocke och jonnas nummer/inte svarat hade det säkert varit smidigare att komma överens och lösa saken.

De har själva valt att träda fram och gjort det möjligt för mig och andra att bidra med vår åsikt. De har själva valt att göra citaten det gäller offentliga. Det är vad som händer när man stämmer någon - det blir automatiskt offentliga handlingar. Nu, när jag tagit del av handlingarna, måste jag få säga mitt. Säljarna har gjort det möjligt för mig att göra det. Jag har aldrig uttalat mig om detta innan det hela blev officiellt, och skulle aldrig heller uttala mig då jag har känt att jag inte ville bidra till mediadrev osv. Säljarna har själva valt att göra allt offentligt genom stämningen, och citaten de vill suga ut 50.000kr/st för är rent utav löjliga. Att familjen KÄNNER sig utpekade betyder inte att de är det. Vem tänker t.ex på säljarna när Jonna säger att hon inte kan bada?

Vad har kostnaden för en lägenhet i Malmö med saken att göra? Jocke och Jonna har aldrig ens funderat på att flytta dit. Att huset var ”billigt” betyder inte att det får vara en massa dolda fel i det. 8,7 milj tycker jag inte är småpengar. Jag tycket inte heller att det är billigt och att man som köpare får stå ut med alla stora fel som uppdagas efter hand. Inte ens att ”en miljon villaägare” får reparera sina villor motiverar att Jocke och Jonna måste stå ut med alla fel och hålla tyst.

Säljarnas stämning är väl ett hån i sig? Att kräva 400.000 för de citaten är löjligt. Jag håller med om att det fanns något citat som gick över gränsen, men åtta? Come on!

Jodå, de hade ett kontrakt som skulle följas, men är inte kontraktet brutet så är en stämning felaktig.

De läser nyheter, det lovar jag dig. De är väldigt insatta i vissa saker och tycker självklart att flickan som dog och hennes familj är hjältar som räddade så många genom donation. Det finns massor nyheter som är hemska men det motiverar inte en stämning på 400.000kr. Varför ska Jocke och Jonna betala dessa pengar för att det finns rent ut sagt vidriga nyheter? Jag förstår inte ditt resonemang.

Ta ansvar, väx upp. Så löser sig allt annat runt omkring. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Det borde säljarna ha tänkt på innan de stämde Jocke och Jonna. Det är för jävligt att de utsätter sig själva för detta, när de inte vill exponeras i media.

Lottie Lundell

Läxan lärd

Förlåt men de är inte felaktigt stämda. Har de skrivit på avtalet så är det vad som gäller. Eftersom båda jobbar med samarbeten borde de lärt sig att alltid läsa vad de skriver på. Självklart inte kul att summan är hög men om man bryter ett avtal får man tåla det. Och hur kan man köpa ett hus utan att besikta det själva. Du som säger att du sätter dina barn först kunde ju sagt åt dom vad som behövs vid husköp eller köp av bostad. Eller något så simpelt som att säga åt dom att läsa på vad det innebär att köpa hus och vad man ska göra för att slippa sånt här.
Det hjälper ingen av dom iblandande att man smutskastar någon. Men jj satte sig i den här situationen och man får hoppas att läxan är lärd. Läs vad man skriver på.

Svar: De är inte felaktigt stämda på det sätt du tänker. Det handlar om att de inte brutit avtalet de åtta ggr de är stämda för. Bryter man ett avtal får man stå sitt kast, men man kan inte stämma folk på saker som inte hänt. De har inte brutit avtalet åtta ggr.
Lottie Lundell

Martina

Jag stöttar Jocke och Jonna fullt ut. Allt hat, nedvärderingar och dumförklaringar som de själva får ta emot av folk att de inte gjort någon egen besiktning, är dessa ok? (Tyvärr verkar många tycka de får skylla sig själva i denna frågan...)
Man kan självklart tycka att de borde gjort en egen besiktikning och absolut det är ju verkligen olyckligt. Men om jag förstått det hela rätt hade många av felen inte kunnat upptäckas under en besikting och även om det gjorts hade de dolda felen inte omfattats av någon täckning?
Det skulle ju vara väldigt intressant att läsa besiktningsprotokollet som säljaren gjort. Många av felen har säljarna varit medvetna om och försökt dölja vilket är helt ofattbart. Hur ”vågar” man göra det när ett offentlig par som Jocke o Jonma köper deras hus när de driver en youtube kanal och de har varit klara och tydliga med att de kommer filma och rapportera om renovering.
Detta är verkligen tragiskt och precis som du skriver gör säljarna sig ännu en otjänst med all mediaexponring kring stämningen.
Ang förlikningsavtalet. Jag är övertygad om att Jocke o Jonna aldrig i sin vildaste fantasi trodde de skulle hitta ännu fler felaktigheter med huset. Sen att de inte får nämna dessa blir mer eller mindre absurt. Påskrivet avtal eller inte. Menade man i avtalet att man inte fick nämna tidigare fel eller även nya felaktigheter eftersom de visste att man skulle hitta mer?
Hoppas verkligen Jocke o Jonna kommer får rättvisa.

Samuel

Kommer dom bo kvar i huset eller kommer dom behöva flytta

Anonym

Bedrövligt! All kärlek till Jocke och Jonna❤️