Hund på recept?

Hej i värmen!

Som många av er vet lider jag av social fobi. Den  har blivit värre och värre och tillslut vågade jag knappt gå ut alls. Jag gick inte ens ut för att handla. Jag beställde all mat från ICA, som ju är en toppentjänst. Jag har tidigare lovordat denna tjänst och jag älskar att få mina råvaror hemkörda utan att behöva göra annat än att beställa maten jag behöver på nätet. 

Nog om ICA. 

För ett tag sen utmanade jag min sociala fobi och gick in i en butik jag aldrig varit i tidigare. Detta gjorde jag efter att ha varit hos en människa jag aldrig träffat förut. Det skulle jag inte ha gjort, för inne i butiken svimmade jag. Jag stod vid kassan och skulle betala. Det var ingen kö, så det berodde inte på att jag fick stå länge (vilket alltid är jobbigt för mig). 

Jag kommer inte ihåg att jag började falla, men jag vet att jag vaknade under tiden jag föll. Jag såg mina fötter när jag föll handlöst i golvet. Jag var nog bara borta i ett par sekunder, men det gör inte saken mindre obehaglig. Tack till alla som hjälpte mig upp och frågade hur jag mådde efteråt. ❤️

Det jag vill komma fram till är att jag har hämtat världens bästa medicin. Den är svart, hårig och heter Dora. 

(null)

Dora får mig att våga gå ut flera gånger varje dag. Hon tröstar när jag är låg. Hon skäller inte och vill så gärna lära sig saker. Kort sagt, hon är perfekt! 

Om du har social fobi, eller någon annan form av psykisk ohälsa, överväg att skaffa en hund, om du har tid och möjlighet att ta hand om en. Om du inte kan ha hund själv kanske du kan vara hundvakt till en?

PUSS O KRAM
2018 Dora Dora the cool dog Lottie Lundell biff bästa vän hund hund på recept labbe labrador livet medicin psykisk ohälsa social fobi svart träna hund
1 kommentar
Wifeey

Hundar är speciella, min tik Bella har oxå hjälp mig mot min