Nu behöver jag gå vidare!

All in! Ja så är det när jag gör något. Just nu syr jag för hela slanten och det är såå kul! Jag fick en symaskin när jag fyllde och jag älskar den verkligen, men nu känner jag att jag har utvecklats så pass att jag borde komplettera min maskinpark (som bara består av en maskin) med en eller ett par rackare till. Ni som syr förstår vad jag menar. Det handlar inte om att man är missnöjd med det man har, utan att man behöver uppdatera sig liksom. 
 
Jag sneglar självklart på en overlock och kanske en coverlock. Nu undrar jag om det finns någon som kan räta ut lite frågetecken ang dessa. Jag syr mest kläder. Just nu till Lunabelle, snart 5 månader, men alldeles snart ska jag börja sy även till vuxna - då blir det t.ex klänningar, kjolar, toppar, leggings och träningskläder. När det gäller framförallt leggings och träningskläder borde det väl vara nästan nödvändigt med en cover, så att sömmarna håller bättre, eller är jag ute och cyklar?
 
Jag har varit inne på symaskinsexpertens sida och kollat lite, då jag tidigare handlat där och gillar dem, men jag blir bara yr i huvet av alla maskiner. Snälla, om du syr och har erfarenhet av olika maskiner - hjälp mig i djungeln! 
 
PUSS O KRAM
 
 
Lottie Lundell Lunabelle coverlock overlock sy bebiskläder sy egna kläder sy själv sy träningskläder symaskin symaskinsexperten sömnad
1 kommentar
Jeanette

Hej! Du behöver ingen cover för att sömmarna ska hålla bättre, däremot så bli de ju finare sömmar med den (smaksak men jag tycker de) ochvde går så galet mycket fortare att fålla med cover. Har själv två vanliga maskiner och overlock, och klarar mig bra på de, syr till mina barn (5 och 3,5 år) sen sy jag även till kompisars barn och bebisar och även till vuxna, mest till mig och maken då. Jag skulle säga att köp en overlock, de är mest nödvändigt, och köp inte en kombination av coverlock och overlock för man ids inte trä om den. Däremot du som så barnkläder skulle jag hellre rekommendera (förutom overlock) en bandkantare! Jag har en universal från ericas syskrin, den kostar några hundra bara och är värd vartenda öre, jag älskar den så mycket!!

Hoppas de inte blev ett så rörigt svar, så kul att du hittat tillbaka till sömnaden igen!

Jag heter n.forest på Instagram om du vill kolla in, inte uppdaterat så bra senaste halvåret dock.