Familjens julafton

Nu har äntligen julafton varit, och den var faktiskt riktigt mysig!

Tiden innan jul innebär ångest och stress för mig. En inre stress som leder till ångest. 

När julafton väl kommer blir den alltid lika mysig. Hela familjen är samlad och ingen av oss stressar oss genom middagen för att det väntar jobb eller andra aktiviteter. På julafton är alla lugna och harmoniska och det är så mycket värt!

(null)

Som ni säkert vet innebär julen ångest även för Jocke. Jag hoppas att ångesten har dämpats lite, då han har blivit en viktig del av vår familj. Om inte Jocke var med skulle något fattas och det gäller inte bara julen, utan alla familjemiddagar. 

Just det, det var två som inte kunde hålla sams och det var Ängel och Daphne. Det är jättekonstigt, då båda har bott hos mormor i ett par år! Så fort Ängel kom flög hon på Daphne och det var omöjligt att ens ha dem i samma rum. Som tur är är det stort hos mormor, så vi kunde sära på dem så de höll sig lugna. Innan Jocke och Jonna kom var vi oroliga att Batman och Affe skulle slåss, men de skötte sig exemplariskt. 

En sak som händer varje jul är att min bror vill se något program och Jonna vill se "Kan du vissla Johanna". De brukar bråka om vilket program vi ska se och Jonna vinner alltid. Det är dock ingen som ser programmet. Jo förresten - det finns vissa favoritpartier i filmen som alla vill se. Vi kan de citaten utantill, så just de bitarna väntar alla på. 

Vi ser även "Karl-Bertils jul". Den har visats i 43 år i rad. Rätt kul, tycker jag! Förra året satt Jocke och kommenterade allt i hela filmen. T.ex varför det var en rosa hund med. Han tyckte filmen var väldigt overklig. 😂

Vi hade julklappsutdelning också. Enligt traditionen var Jonna tomte. Jag är grymt nöjd över mina paket, jag fick bl.a toapapper och det blev jag överlycklig över. Det lilla jag har kvar hemma räcker inte om jag får maginfluensa igen. Jag fick även andra paket som jag blev glad över! 

(null)

Idag är det juldagen och vi kan slappna av. Äntligen är julen över och alla pustar ut. Phu, vad skönt!

Vad jag ska köpa för mina julklappspengar? Det kommer jag skriva ett inlägg då jag har köpt och gjort iordning saken. Jag längtar till den står hemma hos mig och förgyller mina dagar!

God fortsättning på er allihop!

PUSS O KRAM

PS. Bilderna har jag snott av Jocke och Jonna. Jag tog massor av bilder, men med kameran. Jag har ingen dator att föra över dem till, och tog inte en enda bild med min mobil. 
Affe Batman Daphne Joakim Lundell Jocke och Jonna Jul Lottie Lundell efter jul familjen Lundell julafton julklappar kan du vissla Johanna karlbertils jul Ängel
0 kommentarer