God jävla jul

Senaste veckan har varit ett helvete! All skit som hänt får mig att gråta. 

I måndags skulle jag åkt till mamma. Jag grejade lite här hemma, väntade på att tvätten skulle bli klar osv. Tillslut var klockan så mycket att jag tänkte att jag åker på tisdagsmorgon ist. Det var viktigt att jag åkte, för jag hade en tid att passa i Mantorp. På tisdagen var jag helt borta. Mamma ringde och väckte mig två gånger, men jag somnade om båda gångerna. 

Hela tisdagen gick jag som en zombie. Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde eller om det hände något speciellt då. 

Onsdag. Jag var och tog ut medicin. På apoteket vill de helst inte att man ska ta en påse, pga miljön, så jag tog medicinerna i handen. På den korta vägen till bilen tappade jag dem flera gånger. Sista gången jag tappade dem var när jag satte mig i bilen. En av medicinerna åkte ur handen på mig precis när jag stängde bildörren. Den klämdes i bildörren och förpackningen gick sönder och kartorna med tabletter åkte ut och hamnade överallt. 

Sen skulle jag handla. Jag tog en sån där  korg som man drar på golvet. Jag gick runt i butiken och tog det jag skulle ha. Eller gick... jag vinglade och gick på hyllor här o där. Jag hade också svårt att hålla i saker utan att tappa dem. Det sista jag gjorde i butiken var att nästan vippa ut alla mina varor på golvet, genom att försöka vara smart och ställa korgen i de korgar som redan stod vid kassan. Jag tänkte att det sparar på ryggen att plocka upp varorna från en högre nivå än från korgen på golvet. Jag lyckades inte få korgen rätt, så om inte en dam före mig i kön hjälpte till att rätta till alla korgar, skulle alla korgar vippa och alla varor åkt ut på golvet. 

Efter det tänkte jag att Affe skulle få springa av sig lite så jag åkte till hundrastgården. Väl där, när jag skulle gå ur bilen, satte jag foten i den stoooora vattenpöl som jag hade parkerat i. Botten på vattenpölen bestod av is, hal is! Jag lyckades undvika att halka, men blev dyngsur om fötterna. Affe drog iväg, för jag glömde hålla i kopplet i uppståndelsen. Han tog sin egen lilla promenad och stängde öronen så mig hörde han inte alls. Det luktade ju såååå gott runt rastgården. Som tur var tog han just den rundan, och sprang inte ut på stora vägen. Jag kunde gå åt motsatt håll och möta honom. Han kom springande så glatt när han såg mig, som tur var. Vi gick in i rastgården och Affe fick springa och lukta av sig ännu mer. "Gräset" i gården bestod av gegga med isfläckar. Affe sprang runt i geggan, medan jag gick och höll mig i staketet för att inte halka. 

Torsdag, hade planen att åka till Mantorp, men kom inte iväg då heller. Varje gång jag ska dit håller jag på att "förbereda" för att kunna vara borta några dagar och mitt i allt blir jag trött och ska ta en paus. Pausen blir lång och jag somnar. 

Natten mellan torsdag och fredag vaknade jag av att jag behövde springa på toa. Jag hann inte riktigt ända fram, om ni förstår vad jag menar. När jag var klar där skulle jag lägga mig på soffan. Jag ramlar halvvägs och är så matt att jag inte kan resa mig. Jag slog i ansiktet i en förvaringslåda som stod där jag föll. Affe hade lagt ett mjukisdjur i närheten, så det kunde jag dra till mig och ha som huvudkudde. Jag vet inte hur länge jag låg där, eller vad klockan var, men jag började må illa. Jätteilla! Jag försökte resan mig medan jag höll för munnen, men det kom innan jag stod upp. Det kom mycket! Det rymdes inte i händerna, så den där förvaringslådan, jag slagit ansiktet i, fick agera spyhink. Ja, ni kan säkert föreställa er hur resten av natten såg ut. Satt jag inte på toan så låg jag på badrumsgolvet. 

På fredagen skulle jag, återigen, åka till Mantorp. Jonna skulle åka efter mig då jag inte har bytt till vinterdäck än. (Däcken är i Mantorp och ni ser ju vad som händer varje gång jag ska dit.) Jag tänkte dock att det var dumt att åka, dels för att jag inte visste om jag skulle behöva springa på toa, men mest för att jag inte ville smitta mamma, så här precis innan jul. 

Idag är det lördag och jag har ångest. Ångest för att jag inte har slagit in julklapparna än, inte hittat något till brorsan, inte färgat håret, inte har något fint att ha på mig på julafton och är såå trött och matt att jag inte orkar åtgärda något av ovanstående. 

Jag vill inte ha jul nu. Kan någon dra tillbaka tiden en månad? Kan min energi bara komma tillbaka, och varför är jag så ostadig, fumlig och vinglig?

Ni vill nog inte se några bilder på allt elände (annars har jag en fin bild på spyor i handfatet), så ni får en söt bild på Affe som är trött efter turen till rastgården. 

(null)


GOD JÄVLA JUL PÅ ER!

PUSS O KRAM
jul julklappar maginfluensa matförgiftning spyor ångest
0 kommentarer