Jonna och julen

"Hur mår du? Jag saknar dig!"


Det plingade till i mobilen och sms:et som kom var uppskattat och efterlängtat. Just som jag låg på soffan och undrade vad som skulle kunna få upp mig ur den idag.

"Vill du komma till oss och äta hemgjort julbord?"

Ja, det ville jag gärna! Snabbt in i duschen och iväg.

Det var såklart Jonna som messat och nu var jag och Affe på väg till henne och Jocke. Enda sedan Jonna var liten har julen betytt mycket för henne. Hon älskar julpynt, julbak, julmat och paket. Inte bara att FÅ paket - att GE paket är lika roligt och viktigt. Hon börjar planera julen tidigt. Ibland nästan för tidigt.

När hon var liten började hon tjata om att vi skulle julpynta tidigt. Jag förklarar att vi måste städa innan vi pyntar, men det argumentet gick inte hem. En dag när jag kom hem var hela huset julpyntat. HELA HUSET! Överallt! Mitt i allt pynt stod en stolt liten Jonna. ❤


Hon älskade också att slå in paket. Under ett år fick man miljonersmiljoner paket av henne. Det kunde vara teckningar eller saker hon gjort själv. Ibland saker hon inte längre ville ha, och i värsta fall mina egna saker inslagna. Fanns inget annat gick en fin sten bra. Eller en liten kartong, bara det blev ett paket. Man fick aldrig bara ETT paket, det skulle va många också. Väldigt många. Detta skedde inte bara runt jul, utan året om.


Idag älskar hon fortfarande att ge bort paket och överraskningar, min lilla flicka. Jag är glad över att hon har ett eget hem att pynta nu och hon gör det med bravur, tillsammans med Jocke.

Back to julbordet. Det kunde inte ha kommit lägligare. Det fick mig lite piggare (och mättare). Det är inte så ofta vi hinner ses nu, när de jobbar så mycket och är ute och åker mycket. En sån här kväll är såå mycket värd!


Den lilla flickan som kunde själv har blivit en vuxen tjej som kan själv! Tack för att du finns ❤!PUSS O KRAMFamilj Joakim Lundell Jonna Lundell Jul Julbord Julklappar Julmat Julpynt Kärlek Lottie lundell Minnen Paket
1 kommentar
Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Åh vad mysigt att få ett sms bara sådär :) Julen är så mysig, min favorithögtid och jag börjar också väldigt tidigt!