”Bra” start på 2018

"Varsågod, maten är klar!" 
Jag ligger i min säng och vaknar av att mamma ropar. Det är dags för lunch. 

Det nya året har verkligen, redan, satt sina avtryck. 

För att börja i rätt ände, var nyårsafton bra. Gott sällskap och god mat. Jag firade med familjen i hemmets lugna vrå. 

Nyårsmiddagen startade med oxfilé, klyftpotatis och diverse goda tillbehör. Jag ÄLSKAR oxfilé! Det är ju något man inte äter varje dag, lixom. 

(null)

Nu ljög jag... gick visst händelserna lite i förväg. Självklart började vi middagen med förrätten. Den bestod av avokado med creme fraiche och färska räkor. Sååååå gott!

(null)

Efterrätten väntade vi lite med för vi var redan proppmätta av förrätt och varmrätt. Den bestod iaf av glass. En himla god kolaglass, och så lite strössel på det - mmmmmmm!

(null)

Sen umgicks vi tills tolvslaget närmade sig. Enligt tradition tittade vi på nyår på Skansen och räknade ner till klockan slog tolv. "GOTT NYTT ÅR, SKÅÅÅÅÅÅL!" Vi skålar alltid med typ cider. 

(null)

Grannarna, runt omkring, sköt raketer. Snacka om att elda upp pengarna och samtidigt skrämma slag på djuren. Fett onödigt och korkat!

Ja, sen säger vi go’natt och hoppar i säng. Det är så skönt att veta att andra super skallen i bitar, bråkar och skadar både sig och andra... Eller?

NYÅRSDAGEN
Den började jag ju skriva om, och den började helt fel. 

Mamma ropade alltså att maten var klar. Jag drog på mig en klänning, lite snabbt, och gick ner. Ojdå! Väl nere i köket såg jag att jag hade tagit klänningen ut och in. Det var dock ett smart drag för jag tappade kniven, full med sås, på den. Bara att vända på klänningen, så blir den fin igen, nästa gång jag ska ha den. ;)

Vi åt oxfilé idag igen. Så bortskämd man blir hos mamma! Jag drack bubbelvatten till maten, och när jag tog sista klunken fick jag in något i munnen - en insekt av nått slag. En med vingar. Jag brukar inte vara "kvackelmagig" och göra någon stor affär av att få något i maten eller i glaset, men den här reagerade jag starkt på. Höll bokstavligen på att spy. Spottade och kväljdes. 

Dessutom drömde jag helt sjuka drömmar inatt. Jag kom ihåg dem när jag vaknade och berättade dem för mamma, som fick sig ett gott skratt. De innehöll så många sjuka saker att detta inlägg skulle bli alldeles för långt att läsa om jag skrev om dem nu. 

Visst ja.  När jag gick upp var jag bakis. Så kände jag mig iaf. Det var nog därför jag tog klänningen ut och in... 

Efter maten gick jag och la mig igen. Lika bra att starta om dagen - och året. 

Nu ligger jag i sängen och har just kollat mina sociala medier. Jag fick se att året faktiskt startade bra ändå. Jag är elite på Instagram! Har du noll koll så googla 1337

(null)

Hoppas att ni fått en bra start på året!

PUSS O KRAM 1337 2018 Lottie Lundell elite gott nytt år nyår nyårsafton oxfilé trerätters
0 kommentarer